Ryžių apkepas su obuoliais

Ingridientai:
1 stiklinė ryžių,
3 stiklinės pieno, atskiesto perpus su vandeniu,
100 g sviesto,
2—3 kiaušiniai,
2—3 šaukštai cukraus,
6—8 obuoliai,
cinamono,
citrinos nutarkuotos žievelės,
druskos.
Gaminimas
Išverdama tiršta biri ryžių košė. Obuoliai supjaustomi skiltelėmis. Kiaušiniai išplakami su trupučiu pieno. Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą skardą ar apkepo indą - 2—3cm sluoksneliu sudedama ryžių košė. Ant jos suberiami supjaustyti obuoliai, užberiamas cukrus, prieskoniai, užpilami suplakti kiaušiniai ir uždėliojami sviesto gabalėliai. Kepama orkaitėje ar krosnyje apie 30 min. Panašiai su obuoliais kepamas ir sorų kruopų apkepas. Valgomas šiltas arba šaltas užsigeriant pienu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!