Rusiškas mėsos ir grybų pyragas (Kulebiaka)

Ingridientai:
Trapiai tešlai:
350 g miltų,
150 g sviesto,
1 kiaušinis (tešlai patepti),
druskos, vandens.

Įdarui:
2 kietai virti kiaušiniai,
250 g nevirtos maltos jautienos,
50 g sviesto,
250 g grybų,
druskos, pipirų.
Gaminimas
Suminkykite birią tešlą, palaikykite. Tuo metu paruoškite įdarą. Jautieną pakepinkite svieste, ataušinkite. Nulupkie kiaušinius, stambiai supjaustykite. Grybus nuvalykite, nuplaukite, sumalkite, sudėkite į mėsą, pasūdykite, įberkite pipirų. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos 1 cm storio sluoksniu (maždaug 30 cm ilgio ir 24 cm pločio).

Tešlos viduryje sudėkite įdarą, suvyniokite, apspaudykite kraštus, patepkite kiaušiniu; skardą ištepkite sviestu, padėkite ant jos kimštą pyragą ir kepkite 30-40 minučių vidutinio( karštumo orkaitėje. Į stalą tiekite karštą pyragą, supjaustytą riekėmis, atskirai padažinėje patiekite lydytą sviestą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!