Rizotas su žirniais ir sūriu

Ingridientai:
4 porcijoms:

500 g šviežių arba šaldytų žirnių;
60 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
150 g gabalėliais supjaustyto kumpio;
1 smulkiai supjaustytas didelis svogūnas;
350 g rizoto ryžių;
Druska;
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
30 g plonai supjaustyto parmezano sūrio.
Gaminimas
Dideliame prikaistuvyje ant vidutinės ugnies kaitinkite daržovių sultinį, kol užvirs. Sudėkite pusę žirnių ir virkite, kol suminkštės (6-7 min.). Išgriebkite žirnius ir sutrinkite į vientisą masę. Sudėkite masę atgal į prikaistuvį, sumaišykite ir uždenkite, kad neatvėstų.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kumpio gabalėlius ir pakepinkite, kol įgaus rusvai auksinį atspalvį (3-4 min.). Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite likusius žirnius, ryžius ir pakepinkite 2 min. Dalimis po ½ stiklinės pilkite sultinio ir žirnių tyrę, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite druska. Nukelkite nuo ugnies.

Įmaišykite sutarkuotą parmezaną. Uždenkite ir palikite 2 min. Apibarstykite parmezano drožlėmis ir patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!