Rizotas su viščiukų sparneliais

Ingridientai:
4 porcijoms:

60 g sviesto;
4 laiškiniai svogūnėliai;
4 suplėšyti šalavijo lapeliai;
8 viščiukų sparneliai;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
150 ml sauso baltojo vyno;
60 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
350 g rizoto ryžių;
3 stiklinės (750 ml) verdančio vištienos sultinio;
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
½ šaukšto sumalto cinamono (ir 1 cinamono lazdelė papuošimui);
1 supjaustyta juostelėmis apelsino žievelė;
1 valg. š. susmulkintų petražolių.
Gaminimas
Ant vidutinės ugnies prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite pusę laiškinių svogūnėlių, šalavijo lapelius, viščiukų sparnelius ir apibarstykite druska. Kepinkite 3-4 min. Uždenkite ir dar 15 min. kepkite ant žemos ugnies. Įpilkite 90 ml vyno. Uždenkite ir kepkite, kol sparneliai bus visiškai minkšti (dar apie 25 min.).

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite likusius laiškinius svogūnėlius ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (apie 3 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite likusį vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Dalimis, po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Nukelkite nuo ugnies.

Pagardinkite druska bei pipirais. Įmaišykite likusį sviestą, parmezaną ir maltą cinamoną. Rizotą sudėkite į serviravimo lėkštes, ant viršaus sudėkite viščiukų sparnelius, apibarstykite apelsino žievele ir petražolėmis. Papuoškite cinamono lazdele ir patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!