Rizotas su prieskoninėmis žolelėmis ir putpelių kiaušiniais

Ingridientai:
4 porcijoms:

8 putpelių kiaušiniai;
60 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
1 smulkiai supjaustytas didelis svogūnas;
2 smulkiai supjaustyti saliero stiebai;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 vidutinio dydžio cukinijos (supjaustytos maždaug 3 cm ilgio lazdelėmis);
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
125 g mažais kubeliais supjaustyto parmezano (Parmigiano Reggiano sūrio;
1 valg. š. susmulkintų petražolių;
1 valg. š. susmulkinto peletrūno;
1 valg. š. susmulkintų laiškinių česnakų;
½ valg. š. susmulkinto baziliko.
Gaminimas
Sudėkite putpelių kiaušinius į mažą puodą su šaltu vandeniu. Kaitinkite, kol užvirs. Pavirkite dar 2 min. Kiaušinius atvėsinkite po šaltu vandeniu, nulupkite ir perpjaukite perpus.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir salierus. Pakepkite, kol suminkštės (apie 5 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Sudėkite cukiniją ir viską gerai sumaišykite. Maišant, kad susigertų, dalimis po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite druska bei pipirais. Nuimkite nuo ugnies.

Sudėkite parmezaną, petražoles, peletrūną, laiškinius česnakus ir baziliką. Gerai sumaišykite, ant paviršiaus sudėliokite putpelių kiaušinių puseles ir patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!