Rizotas su porais ir sūriu

Ingridientai:
4 porcijoms:

3 valg. š. medaus;
500 ml (2 stiklinės) raudonojo vyno;
90 g sviesto;
4 supjaustyti plonais griežinėliais nedideli porai;
350 g rizoto ryžių;
3 stiklinės (750 ml) verdančio jautienos sultinio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
90 g nedideliais kubeliais supjaustyto švelnaus skonio kieto sūrio.
Gaminimas
Ant vidutinės ugnies nedideliame prikaistuvyje kaitinkite medų, kol pradės cukruotis (3-4 min.). Supilkite vyną ir kaitinkite, kol padažas sutirštės (apie 15 min.). Nukelkite nuo ugnies ir uždenkite.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 4 šaukštus sviesto. Sudėkite porus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Maišant, kad susigertų, dalimis po ½ stiklinės pilkite sultinį, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite druska bei pipirais ir viską gerai sumaišykite. Nukelkite nuo ugnies.

Sudėkite likusį sviestą ir sūrį. Patiekalą apipilkite medaus ir vyno padažu. Patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!