Rizotas su porais, citrina ir rozmarinais

Ingridientai:
4 porcijoms:

90 g sviesto;
2 plonais griežinėliais supjaustyti nedideli porai;
90 ml vandens;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
2 valg. š. pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
1 smulkiai sukapotas laiškinis svogūnėlis;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Ką tik sutarkuota 1 citrinos žievelė;
1 citrinos žievelė supjaustyta plonomis juostelėmis;
2 valg. š. susmulkintų rozmarinų (ir dar viena šakelė papuošimui);
100 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.
Gaminimas
Ant žemos ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 4 šaukštus sviesto. Sudėkite porus ir pakepinkite, kol šiek tiek suminkštės (2-3 min.). Supilkite vandenį ir įberkite druskos. Kaitinkite apie 20min., kol porai visai suminkštės.

Ant vidutinės ugnies kitoje didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite laiškinius svogūnėlius ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Sudėkite porus, supilkite skystį, kuriame jie kepė, ir gerai išmaišykite. Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir kaitinkite, kol susigers. Įmaišykite sutarkuota citrinos žievelę, rozmarinus, pagardinkite druska bei pipirais. Dalimis, po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Įmaišykite likusį sviestą bei parmezaną. Papuoškite citrinos žievelės juostelėmis, rozmarino šakelėmis ir patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!