Rizotas su paprikomis

Ingridientai:
4 porcijoms:

60 ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
1 smulkiai supjaustytas didelis svogūnas;
1 smulkiai supjaustyta česnako skiltelė;
2 plonomis juostelėmis supjaustytos didelės raudonosios paprikos;
2 plonomis juostelėmis supjaustytos didelės geltonosios paprikos;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Druska;
1 valg. š. susmulkintų bazilikų;
1 valg. š. susmulkintų petražolių (ir dar kelios šakelės papuošimui);
1 valg. š. susmulkintų kalendrų.
Gaminimas
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus bei česnaką ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite paprikas ir pakepinkite, kol suminkštės (5-7 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Dalimis po ½ stiklinės (125 ml), pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol ryžiai suminkštės (15-18 min.). Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Nukėlę nuo ugnies, sudėkite baziliką, petražoles, kalendrą ir sumaišykite. Uždengę, palikite 1 min. Papuoškite petražolėmis ir patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!