Raudonųjų cikorijų salotos

Ingridientai:
(4 porcijos)

400 g raudonųjų cikorijų,
300 g žalių paprikų,
6 skiltelės česnakų,
80 g mėlynųjų svogūnų,
4 šaukštai alyvų aliejaus,
2 šaukštai vyno acto,
0,5 šaukšto garstyčių miltelių,
truputis druskos,
šviežiai sumaltų juodųjų pipirų,
kelios petražolių šakelės.
Gaminimas
Kelis cikorijų lapus paliekame salotoms papuošti, o kitus supjaustome plonomis juostelėmis. Tada jas nuplauname ir gerai nuvarviname vandenį. Paprikas irgi supjaustome plonomis juostelėmis. Česnakų skilteles supjaustome plonais griežinėliais. Paruošiame padažą. Labai smulkiai supjaustome svogūną ir sumaišome jį su prieskonių, aliejaus bei acto mišiniu. ŠŠiuo padažu užpilame salotas, išmaišome ir sudedame įį salotinęę ant cikorijų lapų. Papuoššiame petražžolėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!