Pyragas su špinatais ir sūriu

Ingridientai:
400g. šaldytos sluoksniuotos tešlos,
225g. šviežių špinatų,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
didelis svogūnas,
350g. fetos,
ryšelis svogūnų laiškų,
20g. šviežių krapų,
20g. šviežių petražolių,
1/4 šaukštelio tarkuotų muskatų,
100g. sviesto,
50g. kedrų riešutų,
maltų baltųjų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Į didelį dubenį sudedame nuplautus špinatų lapus, įpilame truputį vandens. Pridengę verdame 2-3 minutes. Suverčiame špinatus į kiaurasamtį, nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Įkaitiname aliejų ir kepiname smulkiai supjaustytą svogūną 5 minutes. Sudedame špinatus, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, krapus, petražoles, suberiame sutrupintą fetą ir tarkuotus muskatus. Pagardiname.

Tešlą iškočiojame plonu lakštu ir padalijame į dvi dalis. Į aliejumi pateptą kepimo formą dedame vieną tešlos lakštą, išteptą sviestu, taip, kad dengtų kepimo formos šonus. Ant viršaus dedame įdarą, o ant jo - kitą tešlos lakštą, išteptą sviestu. Supjaustome pyragą į 12 gabalėlių. Apibarstome kedrų riešutais. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje 45 minutes. Iškepusį pyragą 10 minučių paliekame kepimo formoje. Tiekiame šaltą arba karštą.

Pastabos:
Špinatai - puikus beta karotino šaltinis. Be to, juose yra medžiagų, saugančių nuo vėžio, bei vitaminų C ir E.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!