Prancūziška morkų sriuba (Crème de carottes)

Ingridientai:
6 svogūnai,
600 g morkų,
pusė žalio saliero,
60 g sviesto,
keli lapeliai pipirnių,
150 g grietinėlės,
2 l paukštienos sultinio,
6 g ilgųjų ryžių.
Gaminimas
Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir 2 minutes pakepinkite svieste. Sudėkite nuplautas, griežinėliais supjaustytas morkas ir maišant kepkite 3 minutes. Tada supilkite sultinį, įdėkite nuluptą supjaustytą salierą. Užvirinkite, uždenkite dangčiu ir 20 minučių virkite ant silpnos ugnies; suplakite mikseriu.

Suberkite ryžius ir maišant užvirinkite ant stiprios ugnies; uždenkite ir dar 20 minučių virkite ant nedidelės ugnies. Grietinėlę 1-2 valandas palaikykite šaldytuve, išplakite iki standumo. Sudėkite nuplautus susmulkintus pipirnių lapelius.

Karštą sriubą išpilstykite į lėkštes, įdėkite po šaukštą grietinėlės.

Patarimas: Jei norite, kad sriuba būtų ne tokia kaloringa, vietoj grietinėlės galima dėti iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!