Plikytos tešlos vainikas su braškėmis

Ingridientai:
80 g sviesto;
Žiupsnelis druskos;
½ arb. š. trintos citrinos žievelės;
200 g miltų;
4 kiaušiniai;
500 ml grietinėlės;
50 g cukraus;
Cukraus pudros pabarstyti.
500 g braškių;
1 pak. vanilinio cukraus.
Gaminimas
Braškes nuplauti ir keturias gražiausias uogas palikti. Likusias sumaišyti su vaniliniu cukrumi. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai 250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei citrinų sultimis.Suberti miltus ir maišyti, kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo kraštų. Tešlą šiek tiek paaušinti. Po vieną įmušti kiaušinius.

Tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos ratu išspausti 12 rutuliukų. Atstumas tarp jų turi būti nedidelis, nes kildami jie turi susilieti ir sudaryti vainiką. Kepti orkaitėje apie 30 min. Iškepusį vainiką perpjauti į du sluoksnius ir ataušinti.

Braškes su vaniliniu cukrumi ištrinti per sietelį. Grietinėlę išplakti iki standumo, ¼ jos sudėti į konditerinį švirkštą Likusią sumaišyti su braškių tyre. Gautą kremą tepti ant apatinės vainiko dalies, uždėti vainiko viršų. Puošti likusia grietinėle ir supjaustytomis likusiomis uogomis. Pabarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!