Pertrinta šparagų šaltsriubė

Ingridientai:
500 g šparagų
40 g sviesto
2 šaukštai balto vyno
250 ml grietinėlės
80 g jogurto
2 šaukštai citrinos sulčių
4 šaukštai pjaustytų svogūnų laiškai
3/4 šaukštelio druskos
Gaminimas

Šparagus nuvalykite, lupenas ir nuopjovas 10 minučių virkite su 750 ml vandens. Nuovirą perkoškite. Šparagų viršūnėles nupjaukite (3 cm ilgio), 5 minutes pavirkite nuovire, po to išgriebkite. Likusius šparagus smulkiai supjaustykite. Šparagų gabalėlius, sviestą, vyną ir 125 ml grietinėlės supilkite į nuovirą ir virkite 30 minučių. Pertrinkite per sietelį ir atvėsinkite. Pertrintą sriubą suplakite su jogurtu, paskaninkite citrinų sultimis ir pasūdykite. Gerai suplakite 125 ml grietinėlės, pusę sukrėskite į sriubą ir išmaišykite. Šaltą sriubą patiekite su šparagų viršūnėlėmis, papuoškite plakta grietinėle ir svogūnų laiškais. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!