Pasterizuoti rauginti patisonai

Ingridientai:
***
Gaminimas
Raugintus patisonus nuplauti pasūdytu vandeniu (1 l vandens, 20 g druskos) ir sudėti į stiklainius, į kurių dugną įdėta šviežių prieskonių (krienus ir česnakus galima dėti tuos pačius, kurie buvo vartojami raugiant patisonus).
Sūrymą, kuriame rūgo patisonai, užvirinti ir užpilti ant patisonų. Po 6-12 vai. jį nupilti, užvirinti, vėl užpilti ant patisonų, ir stiklainius sandariai uždaryti arba užpylus sūrymu pasterizuoti 85-90C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15-20 min., 3 l - 25 min. Tuomet stiklainius sandariai uždaryti ir lėtai atvėsinti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!