Paliepsniai

Ingridientai:
2 stiklinės kvietinių miltų,
1 kiaušinis,
3 stiklinės vandens,
druskos,
lašinių keptuvei patepti.

Padažui:
100 g lašinių,
1—2 šaukštai miltų,
2 stiklinės pieno,
1/2 stiklinės grietinės,
druskos.
Gaminimas
Kiaušinis ištrinamas su druska, įpilama 1 stiklinė vandens, išmaišoma, supilama į miltus, suberiama druska ir išsukama, kad neliktų gumulų. Tada supilamas likęs vanduo, įmaišoma tešla kaip lietiniams ir kepami per visą keptuvę dideli blynai.

Lašiniais patepta keptuvė dedama ant žarijų, ištrauktų arčiau krosnies durelių iš besikūrenančios krosnies. Ji kaista nuo žarijų ir nuo krosnies liepsnos (krosnis kūrenama sausomis lapuočių medžių malkomis, kad žarijos nesproginėtų į keptuvę).

Blynai iš karto kepa iš abiejų pusių. Iškepę paliepsniai sudedami į didelę lėkštę (vienas ant kito) ir duodami valgyti su karštais taukais ir grietine arba su padažu.

Padažui lašiniai smulkiai supjaustomi, pakepinami, suberiami miltai, dar pakepinama ir maišant supilamas karštas pienas. Padažas pavirinamas, supilama grietinė, pasūdoma, pakaitinama, bet nevirinama.

Tokius blynus kepa aukštaitės duonkepėje krosnyje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!