Pakepintas sūris

Ingridientai:
400g lietuviško sūrio,
100 g sviesto.
Gaminimas
Šviežias, gerai suspaustas sūdytas sūris supjaustomas 1cm storio riekutėmis, sudedamas į emaliuotą dubenėlį, uždedamas sviestas (gabaliukai) ir keletą minučių kepama krosnyje ar orkaitėje. Apkepęs (suminkštėjęs) sūris valgomas pusryčiams.

Pastabos:
Ankščiau biržiečių mėgstamas šventinis patiekalas. Būdavo duodamas prie balintos kavos arba balinto miežinio alaus. Rokiškietės kietą sūrį, kuris pjaustant trupa gabalais, dėdavo į karštą orkaitę, kad suminkštėtų. Tada pjaustydavo plonomis riekelėmis ir vaišindavo svečius.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!