Omletas su vištiena

Ingridientai:
3 kiaušiniai,
200g vištienos filė,
2 šaukštai aliejaus,
200 g pievagrybių,
3-4 porai,
1 svogūnas,
2 morkos,
100 ml grietinėlės,
50 g konservuotų žirnelių,
nubrauktas šaukštas bulvių krakmolo, maltų pipirų,
druskos.

Gaminimas
Vištienos filė supjaustome nedideliais plonais gabaliukais ir pakepiname šaukšte aliejaus. Pasūdome ir pabarstome pipirais. Pievagrybius ir porus nuvalome, nuplauname ir smulkiai supjaustome. Svogūną ir morkas nulupame ir supjaustome kubeliais. Sudedame į keptuvę ir troškiname su trupučiu riebalų 5 min., po to pasūdome, pabarstome pipirais muskatais. Puode užviriname stiklinę vandens, suberiame žirnelius, supilame grietinėlę ir verdame 5 min. Po to sudedame mėsą, troškintas daržoves ir dar truputį paverdame. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Baltymus pasūdome ir išplakame iki standžių putų. Kiaušinių trynius išsukame, suberiame krakmolą, gerai išmaišome, sukrečiame išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų, supilame tešlą, uždengiame ir kepame 15 min. nekilnodami dangčio, kad omletas nesukristų. Iškepus omletą dedame į pašildytą lėkštę, ant viršaus sudedame vištienos ir daržovių troškinį. Omletą tuoj pat tiekiame į stalą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!