Omarų ir avokadų salotos

Ingridientai:
1 avokada, 1 mangas,
100 g razinų, 1 gūžė salotų,
2 svogūnai, 4 šaukštai vyninio acto,
maltų raudonųjų aitriųjų pipirų,
6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
8 omarai (uodegos) arba 80 g šviežių krevečių,
1 citrina, bazilikas,
raudonėlis, druska.
Gaminimas
Avokadą nulupti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus. Minkštimą supjaustyti razinos didumo kubeliais, apšlakstyti citrinos sultimis. Mangą taip pat nulupti, išimti kauliuką, supjaustyti kubeliais. Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną, sumaišyti jį su avokada ir mangu, įdėti razinas.

Salotas gerai nuplauti, atskirti lapus ir išdėlioti juos ant salotinės dugno. Pagaminti kremo pavidalo padažą iš acto, druskos, raudonėlio, pipirų ir augalinio aliejaus, gerai išmaišyti. Nuplauti baziliko lapelius, supjaustyti plonomis juostelėmis ir sudėti į padažą. Šiuo padažu aplieti iš vaisių ir daržovių pagamintas salotas. Virti omarų uodegas (apie 8 minutes, virimo laikas priklauso nuo jų dydžio), išimti iš vandens, nulupti. Minkštimą supjaustyti nedideliais gabaliukais, juos sudėti į paruoštas salotas, viską išmaišyti ir išdėlioti ant salotų lapų. Prie šių salotų galima patiekti ir šviežiai pagamintas tortiljas.

Pastabos:
vietoje omarų galima paimti 80 g šviežių krevečių, išvirti pasūdytame vandenyje ir sumaišyti su salotomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!