Obuolių sūris I

Ingridientai:
1 kg obuolių,
1 kg cukraus,
apelsinų žievelių
Gaminimas
Obuolius supjaustyti skiltelėmis, išimti sėklalizdžius, įpilti truputį vandens ir šutinti, kol suminkštės. Tuomet pertrinti pro tinklelį. Obuolių tyrę sumaišyti santykiu 1:1 su cukrumi ir virti nuolat maišant, kol masė tiek sutirštės, kad atšoks nuo šaukšto.
Obuolių masę sumaišyti su maltomis apelsinų žievelėmis, sukrėsti į šlapią retesnį audeklą ir paslėgti. Po 2-3 dienų nuimti audeklą, iš abiejų pusių apdžiovinti ir laikyti sausoje vietoje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!