Nugarinės kepsnys su gelsve.

Ingridientai:
0,5 kg kiaulės nugarinės,
3 svogūno galvutės,
2 ankštiniai pipirai,
maltų karčiųjų ir kvepiančiųjų pipirų,
geras ryšelis Šviežių gelsvės lapų,
aliejaus kepimui.
Gaminimas
Mėsą pasūdyti, įtrinti pipirais. Svogūną supjaustyti kubeliais. Ankštinius pipirus perpjauti, išimti sėklas, supjaustyti šiaudeliais. Gelsvės lapus nuplauti, nusausinti, sukapoti kuo smulkiau. Svogūnus ir ankštinius pipirus pakepinti įkaitintame aliejuje. Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių C. Mėsą supjaustyti norimo dydžio plonais gabalais. Dėti į riebalais pateptą kepimo skardą. Ant kiekvieno gabalo viršaus paskleisti po sluoksnį pakepintų daržovių mišinio. Ant viršaus užberti smulkintų gelsvės lapų. Kepant nuolat šlakstyti sultiniu arba sausu vynu. Valgyti su biriai virtais ir kari prieskoniais pagardintais ryžiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!