Morkų ir ryžių sriuba

Ingridientai:
750 g šviežių morkų,
25 g sviesto,
600 ml vištienos sultinio,
1 arbatinis šaukštelis cukraus,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
150 ml pieno,
75 g virtų ryžių,
4 kambario temperatūros kiaušiniai,
žalių svogūnų laiškų,
150 ml grietinės arba plaktos grietinėlės.
Gaminimas
Puode ištirpiname sviestą, suberiame supjaustytas morkas ir 2-3 min. pakepiname. Supilame vištienos sultinį, suberiame cukrų, pasūdome, įberiame
pipirų. Užverdame, sumažiname ugnį ir apie 30 min. paverdame neuždengę puodo, kol suminkštėja morkos. Puodą nukeliame nuo ugnies, atvėsiname, morkas su sultiniu supilame į kitą indą ir sutriname plakikliu. Morkų tyrę supilame atgal į išplautą puodą, įmaišome išvirtus ryžius, po to supilame pieną. Pasūdome. Sriubą pakaitiname ant silpnos ugnies, bet neužverdame. Įmušame kiaušinius, pakaitiname apie 8 min., kol kiaušinius galima išgriebti šaukštu
į kiekvieną paruoštą pašildytą sriubos lėkštę šaukštu išgriebiame kiaušinius ir užpilame juos sriuba. Apibarstome sukapotais žalių svogūnų laiškais, uždedame suplaktos grietinės arba grietinėlės ir tuoj pat tiekiame.
kiaušinius, išėmę iš šaldytuvo, 1 val. palaikome kambario temperatūroje. Šalti

Pastabos:
kiaušiniai ilgiau stingsta sriuboje.
prie sriubos tinka skrudinta arba rupi duona.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!