MORKŲ CHALVA

Ingridientai:
900 g šviežių morkų
150 g sviesto
500 ml pieno
300 g cukraus
3 šaukštai šiek tiek pakepintų pusiau supjaustytų migdolų
3 šaukštai razinų
1/2 šaukštelio malto kardamono.


Gaminimas
Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite metaline trintuve su smulkiomis skylutėmis. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir sudėkite į jį sutarkuotas morkas. Neuždengtas kepkite 10 minučių ant vidutinės ugnies. Dažnai maišykite, kad keptų vienodai ir neprisviltų. Supilkite pieną, suberkite cukrų, migdolus ir razinas. Pavirkite dar 20-30 min., kol chalva pasidarys tiršta ir vienalytė. Sudėkite chalvą į skardą. Kai atvės, pabarstykite maltu kardamonu ir palikite 30 min. sustingti. Supjaustykite gabaliukais ir patiekite kaip desertą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!