Moliūgų apkepas


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

Tešlai:
425 ml kvietinių miltų
½ šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
100 g kokosinių makaronų
1 kiaušinis
2 šaukštai sidro acto
3–4 šaukštai šalto vandens
sviesto ar margarino keptuvui ištepti

Įdarui:
400 g kubeliais supjaustytų moliūgų
250 ml grietinėlės
175 ml cukraus
3 kiaušiniai
½ šaukštelio cinamono
½ šaukštelio imbiero

Gaminimas:
1. Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Įdėkite tešlą į polietileninį maišelį ir palaikykite šaldytuve 1 val. Riebalais ištepkite maždaug 26 cm skersmens kepimo skardą.
2. Sudėkite moliūgo minkštimą į puodą, įpilkite 1 dl vandens ir pavirkite ant lengvos ugnies uždengę dangtį maždaug 15 min. Supilkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite.
3. Sumaišykite arba sugrūskite moliūgo minkštimą. Įmaišykite kitus ingredientus.
4. Iškočiokite tešlą. Įdėkite tešlą į keptuvą, gerai apspauskite. Kraštą nupjaukite, kad būtų lygus. Pabadykite tešlą šakute.
5. Sukrėskite įdarą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės nustatę 200° temperatūrą maždaug 1 val.
Tinka vartoti su: Šaltinis: dansukker.com

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!