Močiutės tortas


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.1 l varškės,
2.7 kiaušiniai,
3.7 šaukštai cukraus,
4.1 pakelis vanilinio cukraus,
5.1 l maltų duonos džiūvesėlių,
6.1 šaukštelis cinamono,
7.0,5 stiklinės manų kruopų,
8.3 obuoliai,
9.1 Šaukštelis kepimo miltelių,
l stiklinė razinų,
10.0,5 stiklinės lazdyno riešutų,
11.1 šaukštas sviesto
Gaminimas:
Trynius išsukti su cukrumi ir supilti į varškę, ištrintą su kepimo milteliais. Sumaišius sudėti manus, 0,5 šaukštelio cinamono, razinas, vanilinį cukrų ir iki standžių putų išplaktus 3 kiaušinių baltymus. Masę išmaišyti. Į duonos džiūvėsėlius įdėti stambiai sutarkuotų obuolių, išplaktus likusius 4 baltymus, likusį cinamoną ir viską sumaišyti. Į paruoštą tortinę formą dėti varškę, ant jos pusę kiekio paruoštos duonos džiūvėsėlių, vėl varškę ir vėl duoną. Duonos tešlą visą galima sudėti į vidurį, o viršuje ir apačioje varškę. Kepti vidutinio karštumo krosnyje apie 50 minučių Ataušintą išimti, puošti riešutais ar aptepti uogiene. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!