Migdolų - apelsinų keksas

Ingridientai:
4 kiaušiniai;
190 g cukraus;
2 pak. vanilinio cukraus;
1 citrina (arba 4 valg. š. citrinos sulčių ir citrinų esencijos);
sviesto arba margarino formai ištepti;
75 g maltų migdolų;
100 g maltų džiūvėsėlių;
žiupsnelis cinamono;
4 apelsinai;
250 ml grietinėlės.
Gaminimas
Kiaušinių trynius, atskyrę nuo baltymų, išmaišykite su 150 g cukraus ir 1 pak. vanilinio cukraus. Kai cukrus ištirps, trynius išplakite iki purumo. Citriną nuplaukite karštu vandeniu ir, nutarkavę geltonąjį žievelės sluoksnį, suberkite į trynių ir cukraus masę. Jei neturite šviežios citrinos, įlašinkite citrinų esencijos. Baltymus išplakite su keletu lašų citrinos sulčių bei žiupsneliu druskos iki standumo ir putas sukrėskite ant trynių masės.

Nedidelę kekso formą ištepkite riebalais ir pabarstykite 1 valg. š. maltų migdolų, tuomet kepinio plutelė bus ypač skani. Likusius migdolus sumaišykite su džiūvėsėliais, cinamonu ir suberkite ant baltymų. Viską atsargiai, bet kruopščiai išmaišykite. Tešlą supilkite į paruoštą formą. Kepkite 30-35 min. 200°C temperatūroje.

Apelsinus išsunkite ir sultis sumaišykite su citrinos sultimis bei 40 g cukraus. Iškepusį keksą 10 min. aušinkite formoje, tada perkelkite ant grotelių ir keliolika kartų perdurkite mediniu pagaliuku. Šaukštu lėtai pilkite ant kekso apelsinų sultis, leisdami joms susigerti. Grietinėlę išplakite su likusiu vaniliniu cukrumi iki standumo. Keksą patiekite supjaustytą, ant kiekvienos porcijos uždėję po šaukštą grietinėlės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!