Mielinės bandelės su margarinu

Ingridientai:
25 g mielių,
250 ml pieno,
50 g tirpinto margarino,
šaukštelis druskos,
šaukštas cukraus,
800 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
tirpinto margarino (aptepti).
Gaminimas
Mieles sudėti į dubenį ir ištrinti. Pieną truputį pašildyti ir supilti į dubenį ant mielių. Supilti margariną, suberti druską, cukrų ir maišyti, kol
mielės ištirps. Maišant po truputį suberti miltus. Sukti, kol tešla atšoks nuo indo kraštų.

Tešlą išversti ant miltais pabarstyto stalo ir iškočioti 25x50 cm dydžio stačiakampį lakštą. Jį padalyti išilgai į penkias juostas. Juostas aptepti margarinu, sudėti vieną ant kitos ir supjaustyti 3-4 cm ilgio gabalėliais. Juos sudėti į riebalais išteptą skardą, uždengti rankšluosčiu ir palikti maždaug 30 min. pakilti.

Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol bandelės pakils ir parus. Atvėsinti ant grotelių. Bandeles aptepti likusiu tirpintu margarinu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!