Mielinė pynutė

Ingridientai:
1/2 kg. miltų,
50 g. mielių,
šaukštelis taukų,
2 šaukštai sviesto,
šaukštas grietinės,
2 šaukštai cukraus,
2 kiaušiniai,
stiklinė vandens,
aguonų,
žiupsnelis druskos.
Gaminimas
Mieles ištrinti su šaukšteliu cukraus, šaukšteliu miltų ir puse stiklinės šilto vandens. Palaikyti šiltoje vietoje, kol pakils. Miltus išsijoti, įmušti kiaušinius, įpilti grietinę, suberti cukrų, druską ir supilti mieles.

Gerai išminkyti tešlą. Jei tešla perdaug kieta - įpilti truputį šilto vandens. Taukus ir sviestą išlydyti, supilti į tešlą. Tešlą minkyti tol, kol atsiras oro burbulai. Tada uždengti drobe, pastatyti šiltai, kad pakiltų. Kai tešlos padvigubės, dar truputį paminkyti ir suformuoti 3 volelius (2cm storio). Juos supinti į kasą, leisti dar kartą pakilti. Patepti kiaušiniu, pabarstyti aguonomis. Kepti orkaitėje, kol pynutė pasidarys aukso spalvos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!