Menkės kepsnys

Ingridientai:
1 kg menkės,
prieskonių (maltų pipirų, kalendrų, muskato riešuto),
druskos,
2 riekelės pyrago,
pieno pyragui išmirkyti,
2 svogūnai,
40 g sviesto,
2 kiaušiniai,
džiūvėsėlių,
1 stiklinė kiaušinių ar grietinės padažo.(žiūrėti "Padažai")
Gaminimas
Menkė nuplaunama ir, išėmus kaulus, sumalama mėsmale kartu su išmirkytu ir nuspaustu pyragu, sudedami svieste (20 g) pakepinti svogūnai, kiaušiniai, prieskoniai, pasūdoma. Viskas išsukama, kad masė būtų puri, padaromas pailgas kepalėlis, dedamas ant riebalais išteptos skardos ar į keptuvą, paviršius aptepamas išplaktu kiaušiniu ir apibarstomas džiūvėsėliais. Smailiu virbu ar didele adata subadomas paviršius, kad neplyšinėtų, ir kepama orkaitėje apie 1 val.

Patiekiamas karštas arba šaltas, supjaustytas riekelėmis. Karštas valgomas su bulvių koše, raugintais agurkais, kopūstų salotomis. Atskirai duodamas kiaušinių ar grietinės padažas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!