Mėlynės šaltanosiams

Ingridientai:
1 kg mėlynių,
apie 150-200 g cukraus.
Gaminimas
Uogas perrinkti, nuplauti ir leisti vandeniui gerai nuvarvėti. Vandeniui nuvarvėjus, mėlynes supilti į emaliuotą indą sluoksniuojant su cukrumi ir 1-1,5 vai. palaikyti nelabai karštoje orkaitėje arba per naktį kambario temperatūroje.
Cukrui ištirpus, uogas sudėti į paruoštus pasterizacijai stiklainius, užpilti išsiskyrusiomis sultimis ir pasterizuoti 80 C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius ir butelius 20 min., 1 l talpos stiklainius - 30 min.
Po pasterizacijos stiklainiai sandariai uždaromi metaliniais dangteliais. Taip paruoštos mėlynės tinka ne tik šaltanosiams gaminti, bet ir prie įvairių rūšių makaronų, manų, ryžių košės, miltinių blynų ir kt.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!