Marinuotos cukinijos

Ingridientai:
Marinatui:
1,5 l vandens,
0,5 l 9% acto arba 40-45 g citrinų rūgšties,
50 g druskos,
70 g cukraus,
4-6 laurų lapeliai,
10-12 kvapiųjų pipirų,
4-6 skiltelės česnakų,
peletrūno šakelė,
krieno lapkotis,
krapų.
Gaminimas
Marinuoti reikėtų jaunas (15-17 cm ilgio) cukinijas. Jas 3-4 min. plikyti verdančiame vandenyje. Po to staigiai atvėsinti šaltame vandenyje ir sudėti į 3 l talpos stiklainius, sluoksniuojant su nurodytais prieskoniais. Iš vandens, cukraus, druskos ir acto arba citrinų rūgšties pagaminti marinatą ir jį kiek atvėsinus supilti ant cukinijų. 3 l stiklainius kaitinti 80-85 C temperatūroje 40 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!