Makaronų ir moliuskų salotos

Ingridientai:
4-6 porcijos
1 kg moliuskų,
4 askaloniniai česnakai,
175 ml sauso baltojo vyno,
Pipirų acto ir aliejaus
užpilo su prieskoniais,
250 g figūrinių makaronų,
3 jauni svogūnai,
pipirai.
Gaminimas
Prieš virdami kruopščiai paruoškite ir išvalykite moliuskus (žiūrėti jūros gėrybės). Česnakus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Į didelį prikaistuvį supilkite vyną, sudėkite pusę askaloninių česnakų ir įberkite daug pipirų. Užvirinkite ir virkite 2 minutes ant mažos ugnies.

Moliuskus sudėkite į prikaistuvį ir virkite ant didelės ugnies 5-7 minutes, kol atsidarys geldelės. Moliuskus sudėkite į dubenį ir palikite atvėsti. Neatsidariusias geldeles išmeskite. Išimkite moliuskus iš geldelių.

Iš likusių askaloninių česnakų ir petražolių, pelerūno,citrinos sulčių ir česnako pagaminkite acto ir aliejaus užpilo su prieskoniais (žiūrėkite padažų skyrelį). Į verdantį vandenį suberkite makaronus; virkite ant mažos ugnies 8-10 min. Nusunkite makaronus ir sudėkite į dubenį su moliuskais.

Nuplaukite svogūnų laiškus ir supjaustykite mažais griežinėliais. Apibarstykite jais makaronus. Salotas gerai išmaišykite ir pasūdykite. Papuoškite citrinos griežinėliu ir pelerūno šakele.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!