Makaronai su artišokų padažu

Ingridientai:
500 g miltų
4 kiaušinių baltymai
1250 g konservuotų artišokų
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
20 g šviežių petražolių
3 skiltelės česnako
1 žalioji paprika
1 šaukštas sviesto
druskos
Gaminimas

Miltus nusijokite į dubenį, viduryje padarykite duobutę. Sudėkite kiaušinių baltymus ir įpilkite 150 ml vandens, išmaišykite su miltais, kad gautumėte tirštą vientisą masę. Rankomis minkykite tešlą 8—10 minučių. Tešla turi būti elastinga. Jeigu tešla limpa, pridėkite dar truputį miltų. Tešlą iškočiokite kuo ploniau. Supjaustykite tešlą stačiakampiais, pabarstykite miltais, suvyniokite vamzdelių forma ir supjaustykite kuo siauresnėmis juostelėmis. Puode užvirinkite 3 1 sūdyto vandens. Makaronus sudėkite į verdantį vandenį. Kartais pamaišykite ir virkite ne ilgiau kaip 5 minutes, kad nepervirtų. Makaronus nukoškite, perplaukite šaltu tekančiu vandeniu ir palikite, kad nuvarvėtų. Artišokų padažas. Smulkiai supjaustykite artišokų šerdis. Puode pakaitinkite aliejų ir paskrudinkite artišokus. Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite petražoles. Nulupkite ir supjaustykite arba išspauskite česnaką. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite viduriuką ir sėklas, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Į artišokus sudėkite petražoles, česnakus, papriką ir kepkite apie 10 minučių. Puode ištirpinkite truputį sviesto, sudėkite makaronus ir pakaitinkite, sukratykite su sviestu. Makaronus sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažu. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!