Lazdyno riešutų pyragas

Ingridientai:
Tešlai:

300 g sviesto;
250 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
4 kiaušiniai;
250 g miltų;
3 arb. š. kepimo miltelių;
200 g maltų lazdyno riešutų;
Sviesto formai ištepti;
Sausainių formai pabarstyti.

Užpilui:

150 g cukraus pudros;
2 valg. š. kakavos miltelių;
3 valg. š. romo.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Sviestą iki purios masės išplakti su cukrumi ir druska. Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir juos persijoti. Kartu su riešutais sudėti į sviesto ir kiaušinių masę ir viską gerai išmaišyti.

Keturkampę formą ištepti riebalais ir pabarstyti susmulkintais sausainiais. Sukrėsti tešlą ir išlyginti jos paviršių. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Paskui ant grotelių ataušinti. Glajui cukraus pudrą sumaišyti su kakava, įpilti romo ir apie 3 valg. š. vandens. Pyragą aptepti glajumi ir patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!