Lazanija rytietiškai

Ingridientai:
2 pomidorai,
svogūnas,
200g vištienos kepenėlių,
5 šaukštai aliejaus ir desertinio vyno,
500g kapotos mėsos,
3 šaukštai pomidorų padažo,
250ml balto vyno,
pipirų,
cinamono,
0,5 šaukštelio džiovintų citrinos žievelių,
lauro lapelis,
25ml grietinėlės,
25ml sultinio,
50g baltųjų grybų arba pievagrybių,
250g lazanijos juostelių,
60g sūrio.
Gaminimas
Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles. Svieste apkepinkite svogūnus, pomidorus, mėsą. Į mėsa sudėkite pomidorų padažą, įpilkite baltą vyną, suberkite prieskonius ir troškinkite 20 minučių. Tuomet įpilkite sultinį. Nuplaukite grybus ir supjaustykite puselėmis. Į mėsą sudėkite grybus, kepenėles, supilkite desertinį vyną ir grietinėlę. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Pagaminkite bešamelio padažą. Riebalais ištepkite didelę kepimo formą. Į ją sluoksniais sudėkite lazanijos juosteles ir mėsos padažą. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite karštoje orkaitėje (200 laipsnių) apie 30 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!