Lašiša su bazilikų padažu

Ingridientai:
4 lašišos gabalėliai (po 170g),
30 ml vyno acto arba citrinų sulčių,
10 ml sojų padažo.

Garnyrui:
8 pomidorai,
ryšelis svogūnų laiškų,
žiupsnelis druskos,
maltų pipirų.

Padažui:
90 ml alyvuogių aliejaus,
40 g bazilikų lapelių.
Gaminimas
Actą arba citrinų sultis sumaišome su sojų padažu. Sudedame lašišą į emaliuotą dubenį. Užpilame marinatą, uždengiame ir marinuojame 30 minučių.

Paruošiame garnyrą. Pomidorus nuplikome, nulupame odelę, minkštimą supjaustome kubeliais. Sudedame į dubenį. Ant pomidorų uždedame supjaustytų svogūnų laiškų, pasūdome ir pagardiname pipirais. Uždengiame ir paliekame pastovėti.

Virtuviniu kombainu sumaišome bazilikus ir alyvuogių aliejų.

Kepame žuvį grilyje ant grotelių, po 4 - 5 minutes iš abiejų pusių, kol tampa aukso spalvos. Kartkartėmis pašlakstome marinatu.

Padalijame garnyrą į 4 dalis. Ant viršaus dedame lašišą, užpilame bazilikų padažą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!