Kukulaičiai su žalumynais

Ingridientai:
400 g maltos jautienos,
100 g maltos kiaulienos,
50 g minkšto sviesto,
2 kiaušinių tryniai,
2 riekės batono,
po šaukštą smulkintų krapų ir smulkintų petražolių,
pomidoras,
šaukštas citrinų sulčių,
šaukštas maltų saldžiųjų paprikų,
maltų baltųjų pipirų,
druskos,
aliejaus kepti,
žalumynų papuošti.
Gaminimas
Maltą mėsą sumaišome su žiupsneliu maltų baltųjų pipirų ir druskos. Pridengę laikome 15 minučių šaltai. Žalumynus sumaišome su sviestu ir citrinų sultimis. Batoną užpylę šaltu vandeniu išbrinkiname, nuspaudžiame ir kartu su kiaušinių tryniais bei saldžiosiomis paprikomis įmaišome į faršą.

Iš mėsos masės formuojame 8 kukulaičius ir, nustatę stiprią kaitrą, iš abiejų pusių apkepiname įkaitintame aliejuje, kiekvieną viršuje kryžmai kiek įpjaudami. Tada sumažiname kaitrą ir kepame dar 10 minučių. Į kiekvieną lėkštę įdedame po du kukulaičius. Į įpjovas dedame žalumynų sviesto, viršų papuošiame pomidorų skiltelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!