Kremas "Paukščių pienas" šventiniam stalui

Ingridientai:
280 g svieto,
230 g uogienės,
20 g želatinos,
160 g kiaušinių baltymų,
7 g citrinos rūgšties,
480 g cukraus,
140 g vandens,
300 g uogų.
Gaminimas
Želatina išbrinkinama ir ištirpinama. Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas. Kiaušinių baltymai plakami, kol susidaro stangrios putos, po to supilama citrinos rūgštis, ištirpinta želatina, karštas sirupas ir plakam a, kol atvėsta.

Po to sumaišoma su sviestu ir uogiene. Galima nuspalvinti maistiniais dažais. Supilama į formą. Laikoma šaltai 24 val. Išėmus iš formos, puošiama uogomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!