Kiaulienos šašlykas

Ingridientai:
2 kg neriebios kiaulienos (sprandinės, kumpio),
2 svogūnai,
4 skiltelės česnako.

Marinatui:
0,5 l vandens,
0,5 stiklinės obuolių acto,
1 šaukštas druskos,
6 juodųjų pipirų grūdeliai,
3 gvazdikėliai,
2 laurų lapai.
Gaminimas
Kiaulieną nuplauname, išpjauname plėves (jei jų yra), supjaustome gabalėliais. Svogūnus supjaustome žiedais, česnako skilteles - į keletą dalių. Viską sudedame į dubenį su mėsa, užpilame marinatu ir labai gerai išmaišome. Suspaudžiame, kad marinatas apsemtų mėsą. Uždengiame ir marinuojame 12 vai. Po to, jei reikia, laikome šaltai. Sumauname ant iešmų ir kepame ant žarijų, palaistome marinatu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!