Keptų obuolių kremas

Ingridientai:
4 kepti obuoliai,
200 g cukraus,
3 kiaušiniai,
1 šaukštas želatinos,
1/2 stiklinės vandens želatinai ištirpdyti),
kvapiųjų prieskonių.
Gaminimas
Kepti antaniniai obuoliai pertrinami pro sietelį. Tryniai gerai išsukami su cukrumi, sumaišomi su obuolių tyre, išplaktais baltymais, ištirpdyta želatina ir prieskoniais. Išmaišius kremas sukrečiamas į vandeniu pavilgytą skardinę gražią formą ir atšaldoma. Prieš tiekiant forma minutėlei įleidžiama į karštą vandenį, ir kremas išverčiamas ant lėkštės. Puošiama uogiene arba cukraus sirupe išvirtomis obuolių skiltelėmis.

Pastabos:
Želatina prieš vartojimą užpilama vandeniu ir porą valandų brinkinama. Tada su dubenėliu statoma ant puodo su karštu vandeniu ir maišant ištirpdoma

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!