Kepta jautiena

Ingridientai:
2-3 jautienos filė,
0,5l. giros,
morka,
svogūnas,
2 lauro lapai,
10 kvapiųjų pipirų,
druskos,
riebalų mėsai kepti,
petražolių,
salierų.
Gaminimas
Jautiena nuplaunama šaltu vandeniu, nusausinama, išmušama ir pasūdoma. Keptuvėje ištirpinama riebalų, į juos dedama paruošta mėsa. Ji užberiama supjaustytais prieskoniniais šakniavaisiais, pipirais, 2 susmulkintais lauro lapais. Apkepusi iš visų pusių po truputį vis palaistoma gira. Dažnai vartoma. Mėsa iškepus, jei nesunku giliai įsmeigti šakutę, o ją ištraukus, išbėga nekraujuotas skystis. Tuomet skystis nupilamas ir, nugraibsčius riebalus, ištirpinamas pro sietelį. Padažą galima užpilti ant kepsnio arba tiekti atskirai padažinėje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!