Keksas „Saulės bučinys“

Ingridientai:
Baltai tešlai:

75 g sviesto arba margarino;
125 g cukraus;
1 pak. Vanilinio cukraus;
4 kiaušinių baltymai;
150 g miltų;
2 nubraukti arb. š. kepimo miltelių;
3-4 valg. š. pieno;
125 g kokoso drožlių.

Geltonai tešlai:

25 g sviesto arba margarino;
50 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
4 kiaušinių tryniai;
100 g miltų;
1 pak. vanilinio pudingo miltelių;
2 nubraukti arb. š. kepimo miltelių;
2 valg. š. pieno.

Užpilui:

50 g sviesto arba margarino;
3 valg. š. pieno;
50 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
75 g migdolų plokštelių.
Gaminimas
Užpilui puodelyje išlydykite sviestą arba margariną, dalimis supilkite pieną, suberkite cukrų, vanilinį cukrų bei migdolus. Mišinį maišydami kelias minutes pakaitinkite ir, nukėlę nuo ugnies, ataušinkite.

Baltai tešlai sviestą arba margariną (nešaltą, kambario temperatūros) išsukite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purumo. Baltymus, išplakę iki standžių putų, dalimis įmaišykite į riebalus. Persijokite miltų ir kepimo miltelių mišinį. Į sviesto ir baltymų masę po šaukštą suberkite miltus ir supilkite pieną. Galiausiai suberkite kokoso drožles. Tešlą, gerai išmaišę, supilkite į kekso formą, išklotą sviestiniu popieriumi.

Geltonai tešlai sviestą arba margariną išsukite su cukrumi iki purumo. Po vieną įmaišykite trynius. Persijokite miltų, pudingo bei kepimo miltelių mišinį ir po šaukštą įmaišykite į sviesto ir trynių masę. Pieno į tešlą įpilkite tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo ir sunkiai kristų nuo šaukšto. Geltoną tešlą tolygiai paskirstykite ant baltos tešlos. Ant viršaus užpilkite ataušusį užpilą. Kepkite 45-60 min. 175°C temperatūros orkaitėje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!