Kavos putėsiai

Ingridientai:
500 ml pieno,
2 šaukštai tirpios kavos,
60 ml kavos likerio,
150 g cukraus,
4 kiaušiniai,
4 kiaušinių tryniai,
4 šaukštai nesaldintų kavos miltelių,
125 ml tirštos grietinėlės,
1 šaukštas miltelinio cukraus,
60 g pusiau saldaus (juodojo) tarkuoto šokolado,
Kavos pupelės.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ištepkite aliejumi 1 litro talpos pudingo formą. Pakaitinkite pieną vidutinio dydžio keptuvėje ant mažos ugnies. Suberkite kavą ir maišykite, kol ištirps. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite likerį. Dideliame dubenyje suplakite cukrų, kiaušinius ir kiaušinių trynius iki balkšvos masės. Palaipsniui į pieno mišinį įmaišykite kakavos miltelius. Supilkite mišinį į paruoštą pudingo formą. Įdėkite formą į didesnį indą su šaltu vandeniu ir kepkite orkaitėje, kol iškeps, apie 1 valandą. Atvėsinkite kambario temperatūros patalpoje, tada atvėsinkite šaldytuve mažiausiai 4 valandas.

Suplakite grietinėlę su milteliniu cukrumi iki standžių putų. Papuoškite putėsius grietinėle, tarkuotu šokoladu ir kavos pupelėmis prieš patiekdami.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!