Kavos kremas

Ingridientai:
1 vanilės lazdelė;
250 ml pieno;
½ pak. vanilinio pudingo miltelių;
35 g krakmolo;
2 tryniai;
50 g cukraus;
100 g cukraus pudros;
250 g minkšto sviesto;
4 valg. š. tirpios kavos miltelių;
1 valg. š. romo.
Gaminimas
Vanilės lazdelę perpjauti išilgai ir įdėti į verdantį pieną. Nukėlus puodą nuo ugnies keletą minučių palaikyti, kad prisitrauktų. Vanilės lazdelę išimti. Kitame puode iki vientisos konsistencijos sumaišyti krakmolą, pudingo miltelius, trynius bei cukrų. Į kremą po truputį plakant supilti dar karštą pieną ir nuolat maišant užvirinti. Puodą įstatyti į dubenį su šaltu vandeniu ir dar truputį kremą paplakti. Maišikliu iki purios masės išplakti minkštą sviestą su cukraus pudra. Į šią masę po šaukštą sudėti kremą ir išmaišyti. Pagardinti romu ir kava.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!