Kalukutienos ir daržovių salotos

Ingridientai:
2 petražolių šaknys, 2 svogūnai,
0,5l. sauso baltojo vyno,
800 g baltos kalakuto mėsos (krūtinėlės),
maltų raudonųjų pipirų, druskos,
100 ml riebios grietinėlės,
2 šaukštus raudonojo vyno acto,
1 citrina, koriandro žaluma.
Gaminimas
Nuplauti daržoves. Pusę jų supjaustyti smulkiai, o likusias supjaustyti stambiau ir pakepti. Po to įpilti vyno. Kalakutieną pabarstyti druska ir pipirais, troškinti vyne kartu su daržovėmis apie 40 minučių uždengus. Mėsą išimti ir atšaldyti. Išimti daržoves, sumaišyti jas su grietinėle, išsukti maišytuvu ir pagardinti actu, pipirais, druska ir citrinos sultimis. Daržovių nuovirą virti tol, kol puode liks apie 1/8l. skysčio. Šį nuovirą supilti į indą, kuriame yra daržovės ir grietinėlė, išmaišyti. Likusias daržoves nuplikyti verdančiu aliejumi, vėliau sudėti į sietelį ir nuplauti šaltu vandeniu. Kalakutieną supjaustyti plonomis juostelėmis ir išmaišyti kartu su padažu ir daržovėmis. Apibarstyti žalumynais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!