Kalėdinis ledų tortas

Ingridientai:
50 g kapotų kepintų migdolų,
pusė sutrintos citrinos,
60 g susmulkintų razinų,
60 g susmulkintų vynuogių be kauliukų,
80 ml romo,
2 šaukštai brendžio,
2 kg vanilinių ledų,
100 g cukruotų vyšnių, supjaustytų į 4 dalis,
šaukštelis kalėdinių prieskonių mišinio,
šaukštelis malto cinamono,
pusė šaukštelio tarkuoto muskato.
Gaminimas
Migdolus, citriną, razinas ir vynuoges sudedame į vidutinio dydžio puodą, supilame romą ir gerai sumaišome. Uždengiame folija ir laikome per naktį. 2l. talpos kekso formą atšaldome šaldiklyje.

1 kg vanilinių ledų truputį atitirpiname, įmaišome brendi ir cukruotas uogas. Šiuo mišiniu ištepame kekso formą iki pat sienelės viršaus. Šaldome per naktį. Paskui patikriname, ar tolygiai sušalo: jei reikia, pataisome - užtepame ledų.

Kitą dieną suberiame į indą kalėdinių prieskonių mišinį, cinamoną, tarkuotą muskatą, sudedame likusius ledus, vaisių bei romo masę ir gerai sumaišome. Sudedame į kekso formą ir išlyginame paviršių. Šaldome per naktį. Paskui apverčiame kekso formą ant padėklo ir nuimame. Tortą supjaustome.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!