Kalėdinės širdelės su cinamonu ir lazdyno riešutais

Ingridientai:
30 sausainių:

250 g miltų;
1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos;
100 g cukraus;
100 g sviesto arba margarino;
1 pak. vanilinio cukraus;
1 nubrauktas arb. š. cinamono miltelių;
1 trynys;
30 lazdyno riešutų;
Riebalų skardai ištepti.
Gaminimas
Miltus išsijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įmušti kiaušinį, ant kauburėlio kraštų dėti sviesto arba margarino gabalėlius, berti cukrų, vanilinį cukrų ir cinamono miltelius. Pradedant nuo išorės suminkyti vientisą tešlą. Ją suvynioti į polietileno plėvelę ir 30 min. laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti, išspausti arba išpjauti širdeles (30 sausainių) ir aptepti plaktu tryniu. Ant kiekvienos širdelės uždėti po lazdyno riešutą. Sausainius dėti ant riebalais išteptos skardos ir kepti orkaitėje 10 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!