Jogurtas su agurkais


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
3 maži, stambiai tarkuoti agurkai
500g tiršto, be priedų jogurto
3 grūstos česnako skiltelės
šaukštelis smulkintų šviežių krapų
šaukštas alyvų aliejaus
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
2 pitos paplotėliai
2 šaukštai alyvų aliejaus
Gaminimas:
Smulkų koštuvą išklokite muslinu. Į koštuvą sudėkite agurkus ir uždenkite kitu medžiagos gabaleliu. Spauskite, kad iš agurkų pašalintumėte skystį. Agurkus perdėkite į dubenį. Į agurkus sudėkite jogurtą, česnakus, krapus ir supilkite aliejų, kruopščiai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite. Uždenkite masitine plėvele, šaldykite bent jau 2 valandas arba pernakt. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Aštriu peiliu pitos paplotėlius išilgai perpjaukite pusiau. Šiurkščiąją paplotėlio pusę ištepkite aliejumi. Kiekvieną skritulį supjaustykite į aštuonis trikampėlius. Duoną, sudėję ant neišriebaluoto padėklo, kepkite 20 minučių arba tol, kol paskrus. Į stalą duokite su atšaldytu jogurto pavilgu.
Tinka vartoti su:

Jogurtą su agurkais galite siūlyti su krekeriais ar bulvių tarškučiais, o ne su pitos paplotėliais. Jogurtas su agurkais yra be galo gaivus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!