JAUTIENOS SUKTINUKAI ''STAIGMENA''

Ingridientai:
700g minkštos jautienos, 150g raugintų agurkų
100g liesos rūkytos šoninės, 1 svogūnas (100g)
3 šaukštai garstyčių, 3 šaukštai alyvų aliejaus
2 skiltelės česnako, 1 kubelis sultinio
1 stiklinė baltojo vyno, 1/2 stiklinės grietinės
2 lauro lapeliai, 1
Gaminimas
Mėsą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti skersai raumenų 1 cm storio griežinėliais. Mėsos griežinėlius išmušti. Agurkus ir svogūną nulupti. Svogūną supjaustyti pusgriežiniais, agurkus - šiaudeliais, o šoninę - kubeliais. Mėsą pasūdyti, apibarstyti pipirais, aptepti garstyčiomis. Ant kiekvieno griežinėlio dėti po gabaliuką agurko, žiupsnį šoninės kubelių ir keletą svogūno ''plunksnelių''. Susukti pailgus suktinukus, susmeigti arba apvynioti siūūlu. Suktinukus apkepinti riebaluose ir sudęęęėĮįįįį;ti įąąąą puodą. Įmesti sukapotą ččesnaką, sultinio kubelį, lauro lapeliųų, juodųžžžžžųųjų, kvapųnššššššš71;iųjų pųipirų, įpilti stiklinę vandens ir uždengųųųus 30 min. troškinti. Kai išgaruos skystis, įpilti stiklinę baltojo vynėėėo (nuo jo mėsa bus trapesnė) ir troškinti dar apie 15 min., kol suktinukai visai suminkštės. Supilti su miltais sumaišytą grietinę, užvirinti. Patiekti su biriai virtais grikiais, ryžiais arba bulvių koše bei šviežių daržovių salotomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!