Itališkas Bolonijos padažas

Ingridientai:
60 g svogūnų,
200 g maltos jautienos,
300 g šviežių pomidorų,
150-200 g vandens,
50 g lašinių,
30 g aliejaus,
30 g sviesto,
šalavijų,
bazilikų,
rozmarinų,
čiobrelių,
lauro lapų.
Gaminimas
Smulkiai supjaustykite nuluptus svogūnus, lašinius, žalumynus, šalavijus ir bazilikus. Pašildykite aliejų ir sviestą, apkepinkite gautą mišinį. Tada sudėkite maltą mėsą, nuluptus ir sutrintus pomidorus, supilkite vandenį, įberkite druskos, pipirų, įdėkite rozmarinų, čiobrelių, lauro lapų. Uždenkite dangčiu ir virkite 1-1,5 val. ant vidutinės ugnies. (Retkarčiais pažiūrėkite, kad padažas nesustingtų).

Pastaba. Į maltą jautieną galima įdėti vieną ar dvi paukštienos ar triušio kepenėles.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!