ĮDARYTI SVOGŪNAI

Ingridientai:
3 dideli svogūnai
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai grietinės
300g virtos mėsos
2 šaukštai džiūvėsėlių
0,5 stiklinės pieno
pipirų, druskos, krapų
apie stiklinę sultinio

Gaminimas
Svogūnai nulupami, apverdami, jiems nupjaunama viršūnėlė ir išskobiamas vidurys.
Įdarui: išskobta svogūnų dalis pakepinama svieste. Mėsa sumalama, džiuvėsėliai užpilami pienu. Pakepinti svogūnai, malta mėsa, sudrėkinti džiūvesėliai, grietinė, druska ir pipirai gerai išmaišomi. Svogūnus prikimšti įdaro. Juos sudėti į riebalais išteptą negilų puodą, ant jų viršaus uždedama po truputi sviesto. Kepama orkaitėje, kol paviršius pagelsta. Tada įpilama truputis, sultinio, grietinės ir vis palaistant kepama dar 10-15 minuččių.
ĮĮdaryti svogūūnai tiekiami paššildytame pusdubenyje, užžpilti išškšoštu padažžu, kuriame kepė, apibarstyti krapais. Prie jųų tinka virtos arba keptos bulvėės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!